In het voorjaar van 2014 werd zangcoach Marjolijn Polfliet door de stichting “Hulst voor elkaar” benaderd.

Aanleiding was het WAK – weekend, het weekend waarin speciale aandacht werd gevraagd voor de amateurkunst,

 

Het project Hulst beKOORd werd bedacht.

Vier bedrijven uit Hulst besloten aan dit project deel te nemen, elk bedrijf met een eigen koor, deze koren streden tegen elkaar  op het WAK- weekend, 30 mei 2014.

 

Na afloop van dit weekend waren er diverse koorleden die het zingen in een koor zo leuk hadden gevonden dat ze graag verder wilde gaan met zingen in een koor.

In juli 2014 werd popkoor Akkoord onder leiding van zangcoach Marjolijn Polfliet opgericht.

Historie

                                      Onze dirigent: Marjolijn PolflietMarjolijn was in een vorig leven docente Frans, maar heeft enkele jaren geleden volledig voor de muziek gekozen.

Opgeleid aan het Complete Vocal Institute te Kopenhagen,  vindt zij als zangcoach en zangeres haar draai in vele genres, maar het zingen van het Franse repertoire voelt als thuiskomen.

 

Ze trad reeds twee maal op met pianist Cor Bakker, stond in de finale van het prestigieuze Concours de la Chanson Alliance Française (Den Haag) met in de jury de grande dame van het chanson, Liesbeth List en in de finale van Talent der Lage Landen (Antwerpen).

 

Ze heeft haar eigen theaterprogramma waarin ze chansons, eigen werk en kleinkunst zingt.

 

In 2011 is ze begonnen met sing2sing, een zangschool voor individuele zangers en zangeressen maar ook voor groepen.

Marjolijn geeft workshops en coacht koren, popkoor Akkoord uit Hulst en sinds september 2014, popkoor Xing uit Oostburg.